Blogs

« Vorige - Volgende »

Boskoops centrum leeft

30 november 2015 - 17:22  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Boskoops centrum leeft

De winkeliers in het Alphense centrum raken hun overkoepelende Business Investerings Zone (BIZ) kwijt. Door het wegvallen van de overkoepelende organisatie worden er vanuit dat potje geen gezamenlijke activiteiten meer betaald zoals de Sinterklaasintocht, feestverlichting en centrummanager. Winkels hebben het zwaar, er wordt minder verkocht en de kosten blijven stijgen.

In Boskoop komt er soms een nieuwe winkel bij en gaat er weer eens een winkel dicht. Zo staan er ook op dit moment weer een aantal winkelpanden leeg. De winkeliers merken dat er veel via internet wordt gekocht en dat het moeilijk is om het winkelend publiek in Boskoop te houden. Maar door hun vele acties en activiteiten houden zij het centrum levend.

De Sinterklaasintocht, de pietenparade, bon in de ton, de feestverlichting, braderie, vroegkoopactie en er is nog veel meer. Het gaat aan veel Boskopers voorbij, ze zullen merken dat er weer versieringen zijn aangebracht en dat er weer een bonnenboekje is met leuke aanbiedingen. Maar wie organiseert het en wie betaald ervoor?

Net als Alphen is sinds januari 2011 het centrum van Boskoop een zogenoemde BI-Zone. De Stichting Centrum Boskoop (Ondernemers Vereniging Boskoop) is aangesteld voor de uitvoering van de activiteiten. Deze steunt de lokale ondernemers. Zij werken nauw samen met de Vereniging Dorpskern Winkels Boskoop en de oranjevereniging. Gezamenlijk zorgen deze organisaties voor veel activiteiten die soms als vanzelfsprekend worden gezien.

Steun dus ook de lokale verenigingen die dit elk jaar weer organiseren en de Boskoopse ondernemingen die graag bijdragen om het centrum gezellig te houden. Haal je cadeau’s en andere benodigdheden voor de komende feestdagen dus gewoon lekker in het centrum van Boskoop.

Fotograaf: Josh Walet