Blogs

« Vorige - Volgende »

Jeugdsupport in 2016

19 januari 2016 - 11:23  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Jeugdsupport in 2016

Plannen zijn er in overvloed voor het project Jeugdsupport, het maatjesproject voor jongeren tussen de 12 en de 25 jaar. Help jij ons om ze te realiseren?

We willen nog meer jongeren koppelen aan een maatje. Jongeren die graag verder willen komen in het leven; jongeren die door een moeilijke periode de draad een beetje kwijt zijn en niet meer zo goed weten hoe ze zich zelf kunnen motiveren voor school, werk en het in standhouden van vriendschappen.

We willen Jeugdsupport uitbreiden naar Boskoop en Leiden en ???. Eigenlijk overal waar jongeren zijn die tijdelijke ondersteuning willen van een maatje. Die jongeren zijn overal.

Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig. Vrijwilligers die met een kleine inspanning een groot verschil kunnen maken. Vrijwilligers die iedere week of eenmaal per 2 weken, 2-4 uur iets voor een ander willen betekenen. Vrijwilligers die het leuk vinden om de jongeren die het niet altijd makkelijk hebben (gehad) op weg te helpen in datgene wat voor hen het leven zinvol maakt.

Wat dat ‘zinvolle’is kan heel verschillend zijn:

Mitchel wil graag meer zelfvertrouwen; Bryan wilde minder eenzaam zijn en dus vrienden leren maken en onderhouden en een sportclub zoeken die bij hem past; Melissa wilde weer naar buiten durven gaan, eerst met iemand en daarna alleen, zodat ze ook weer naar school kon en misschien wel weer eens naar de stad; Justin wil minder ruzie maken en op een goede manier voor zich zelf op kunnen komen.

Kom jij ons team van vrijwilligers versterken zodat we nog meer jongeren kunnen helpen en jongeren niet op de wachtlijst hoeven te staan voor een maatje?

 

Anne Wöstmann
Coördinator Jeugdsupport
Humanitas- Rijnland
jeugdsupport.Rijnland@humanitas.nl

Telefoon: 06 35122334, bereikbaar op maandagochtend, dinsdag en woensdag

Fotograaf: Josh Walet