Blogs

« Vorige - Volgende »

Beweegredenen

31 maart 2016 - 15:40  •  Karin Houdijk  •  reacties

Beweegredenen

Zondagochtend half elf; de regen slaat tegen de ramen. Met een blik op mijn hardloopschoenen besluit ik dat het geen weer is om hard te lopen. Even later begint de zon te schijnen; weg excuus…

Dus daar ga ik dan: ik zet de ene been voor de andere. Deed ik daar nou zo moeilijk over? Want na de eerste honderd meter voel ik hoe lekker het is om te sporten. Endorfine, een soort drug die bij sporten vrijkomt, maakt me ronduit gelukkig. Ik loop richting het Gouwebos. Niet bepaald een oerbos, maar wel een fraaie verzameling bomen. Ik luister naar een concert van zingende vogels, want geloof me, daarvan heeft ons Boskoopse bos er veel!

Gepaard met het genieten gaat een gevoel van trots. Trots dat ik de warme huiskamer heb verlaten om letterlijk in beweging te komen. Want ik weet dat het goed voor me is en dat voel ik ook. Ja het is vermoeiend en in mijn geval ook geen fraai plaatje als ik hijgend voorthobbel, maar mijn lichaam komt tot leven! Mijn hoofd ook trouwens want ik kom op de leukste ideeën tijdens het hardlopen.

Ik neem mezelf voor om dit gevoel te onthouden. Zodat ik de volgende keer dat ik excuses bedenk weer weet waar ik het voor doe: een hoofd vol mooie gedachten en een juichend lijf… hoe gezond is dat!

Karin Houdijk, natuurvoedingspraktijk eet!cetera.

Fotograaf: Josh Walet