Blogs

« Vorige - Volgende »

Vakantie-afterparty

12 september 2016 - 15:53  •  Karin Houdijk  •  reacties

Vakantie-afterparty

Woensdagmiddag aan de Reeuwijkse Plassen; ik zit met vriendinnen onder een parasol en af en toe komen de kinderen zich als labradors uitschudden boven de handdoeken. Het leven is heerlijk als de zon schijnt. 

Ik knap altijd erg op van een zonnetje, al word ik er wel wat lui van… Want tegen het einde van de middag komt de onvermijdelijke vraag: "wat eten we vanavond mam?" Tsja, ik weet niet hoe het met anderen gesteld is, maar in een dergelijke setting ben ik ineens niet meer zo creatief, laat staan actief. Het is echter toch wel handig als er nog iets gegeten gaat worden, dus wat nu?

Eenstemmig werd door de kinderen zeer verrassend voor patat gekozen. Onder het mom: "het lijkt wel een vakantie-afterparty", moest dat toch kunnen, niet waar? Tuurlijk! Maar 's avonds zat ik met een onbevredigd gevoel op de bank, want voor mij voelt zo’n vette hap toch niet echt als een maaltijd.

Deze week heb ik het dus anders aangepakt. Extra pastasaus met grillgroenten gemaakt en ingevroren. Verder nog rijst gekookt, gebakken met gember, ui, knoflook, kruiden, sperziebonen, groene asperges en ook in de vriezer gestopt. Vóór vertrek naar zon, zand en gillende kinderen even kiezen: ga ik voor pasta of nasi vanavond? Bij thuiskomst nog hooguit pasta koken of de nasi opbakken en met je bord op schoot de avondzon in. Feestelijk hoor…

Fotograaf: Josh Walet