Blogs

« Vorige - Volgende »

Nederlandse tweeling Tangarine maakt prachtige CD

1 mei 2017 - 10:08  •  De Muziekfreak  •  reacties

Nederlandse tweeling Tangarine maakt prachtige CD

Sander is precies zeven minuten jonger dan Arnout. De opvallende muzikale tweeling is vooral bekend geworden doordat ze een jaar lang de huisband waren in "De Wereld Draait Door". Twintig jaar daarvoor zaten de broers in de Christelijk Gereformeerde Kerk van Assen.  Ze zitten op het balkon naast het orgel en schrijven tijdens de preek liedjes. Sander en Arnout zijn dan een jaar of dertien en doen hun eerste podiumervaring op in de Bethelkerk in Assen. De vader en moeder van Sander en Arnout gaan scheiden en door een nieuw huwelijk wordt het gezin elf gezinsleden groot. Sinds een paar maanden hebben ze hun derde CD 'There And Back' uitgebracht. De CD werd opgenomen in Tucson, Arizona in de Verenigde Staten. 

Sander en Arnout Brinks groeien op met Youth For Christ liedjes. Hun favoriete gospel is 'Don’t Build Your House On A Sandy Land' omdat het een beetje rockt. Op hun zeventiende doen de broers belijdenis in de kerk en doen ze mee aan de 'EO Band Battle'. Ze treden op tijdens het Flevo Festival en in het EO radioprogramma Xnoizz. De tweeling heeft succes in de christelijke muziekwereld maar toch gaan ze twijfelen aan hun geloof. Nu komen Sander en Arnout nog zelden in de kerk maar het christelijk geloof hebben ze ook niet helemaal opgegeven, zo vertelden ze recent bij Thijs van den Brink in 'Adieu God'. Sander wilde vroeger predikant worden en vindt Jezus nog steeds een te gekke man.

De nieuwe CD van Tangarine werd tijdens een campertocht in Arizona opgenomen. De broers wilde graag een keer op vakantie in de Verenigde Staten en ze hadden contact gelegd met John Convertino en Joey Burns van de Amerikaanse band Calexico. De ene dag reden de tweelingbroers door de woestijn om de andere dag nieuwe nummers op te nemen. Geïnspireerd door de uitstekende muzikanten van Calexico en de mooie omgeving maken ze een prachtige CD. Het geluid van Tangarine laat het beste van de singer/songwriters uit de jaren zeventig horen. De muziek doet denken aan The Everly Brothers maar ook aan Simon & Garfunkel. Het is beslist geen 'kampvuurmuziek'.  De prachtig bijelkaar kleurende stemmen van Arnout en Sander passen zo mooi bij elkaar waardoor de zang alleen al meer dan de moeite waard is om te beluisteren.

Het is erg moeilijk om de tweeling uit elkaar te houden. Het haar van Sander is iets lichter en zijn ogen hangen iets meer. De gelijkenissen zijn veel groter. Ze hebben allebei dezelfde lange dunne  benen, een mooie wilde krullenbol en een baardje. Sander en Arnout zien er afgetraind uit met een extreem smal gezicht en het belangrijkste ze zingen schitterende zuivere harmonieën. Sander was ooit verpleger en Arnout deed een poging om te gaan werken in een supermarkt. De touragenda van Tangarine bestond uit dorpshuizen, wijkcentra en huiskamers van Almkerk tot Zeerijp. Ze bouwden hun eigen podium, verkochten tickets, waren roadie, licht- en geluidsman, zetten de stoelen klaar en veegden de vloer schoon. Nu treedt Tangarine op in theaters en schouwburgen en zelfs in Duitsland. De broers verdienen dit grote publiek. Doe jezelf een plezier als je van mooi zangwerk houdt en luister eens naar hun voortreffelijke nieuwe CD 'There And Back'.

Fotograaf: Josh Walet