Blogs

« Vorige - Volgende »

PvdA, SGP en VVD trakteren Hazerswoude Dorp op een dooie (tunnel)mus

10 juli 2017 - 18:22  •  inBoskoop.nl  •  reacties

PvdA, SGP en VVD trakteren Hazerswoude Dorp op een dooie (tunnel)mus

In een bijdrage van de PvdA wordt andere partijen dan PvdA, VVD en SGP over het niet willen aanwenden van de NUON reserve voor een 'spaarpot' voor een tunnel in Hazerswoude-Dorp verweten geen waarde te hechten aan de belangen van de inwoners van Hazerswoude-Dorp. De PvdA doet hierbij onder andere de SP wel heel erg tekort.

Er wordt door de PvdA een volstrekt niet ter zake doende vergelijking getroffen met het aanwenden van de NUON reserve voor het in stand houden van onder andere het theater Castellum.
De SP heeft reeds in 2013 de tunnel in Hazerswoude Dorp in het verkiezingsprogramma opgenomen. Samen met de verkeersproblematiek in Boskoop, op de Zijde en in de omgeving van de hefbrug, blijft de SP zich inzetten voor de oplossing van de verkeersproblematiek in Hazerswoude Dorp.
Wat de PvdA gemakshalve vergeet te vermelden is dat de terecht zeer gewenste tunnel een verantwoordelijkheid is van de Provincie. Het reserveren van 5 miljoen euro, uit welke 'pot' dan ook, zal als sympathiek worden ervaren, maar is in relatie tot de werkelijke kosten een druppel op een gloeiende plaat.

Grote boosdoener qua financiering van de tunnel is de door de Alphense gemeenteraad in meerderheid besloten aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan in Waddinxveen en Boskoop. Deze weg gaat Hazerswoude Dorp confronteren met veel meer overlast dan er nu al is. Door de aanleg van deze weg is er voor en lange periode geen financiële ruimte meer om het steeds verder toenemende probleem in Hazerswoude Dorp toekomstbestendig op te lossen. 
De coalitiepartijen geven de voorkeur aan de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan, en nemen de gevolgen voor Hazerswoude Dorp voor lief, boven de belangen van de eigen inwoners. Als de belangen van de inwoners van Hazerswoude Dorp dan zo zwaar wegen voor de partijen die voor de aanleg van de Verengde Bentwoudlaan hebben gestemd, zoals SGP en VVD, dan is de tijd aangebroken om lef te tonen om het raadsbesluit over de Verlengde Bentwoudlaan te herzien.
Daarin ligt op dit moment de enige echte oplossing om de verkeersproblematiek in Hazerswoude Dorp toekomstbestendig op te lossen. 

Met het voorstel met betrekking tot de 'spaarpot' trakteert onder andere de PvdA de inwoners van Hazerswoude Dorp op een dooie mus, en biedt geen enkel uitzicht op de zo vurig gehoopte oplossing. Het oogt meer op een zoethoudertje waar de inwoners van Hazerswoude Dorp helemaal niets aan hebben.

Fotograaf: Eveline Verhoeve