Persoon

De Muziekfreak

Concertbezoeker en Popliefhebber

De Muziekfreak

InBoskoop.nl kent Hans van Gemeren al jaren als geregeld concertbezoeker en goed belezen popliefhebber.

Het begon al in zijn jeugdjaren toen hij via zijn broer Ton 'Radio Veronica' en 'Radio Noordzee' leerde kennen. Zoals meerdere Boskopers haalde hij elke vrijdag het top 40-lijstje bij 'Hagoort'. ("Bij vakanties werd er iets geregeld.") Zijn eerste singeltje was 'Freedom Come, Freedom Go' van The Fortunes. "Onvergetelijk!".

In die beginjaren was hij fan van The Sweet en kocht de single 'Poppa Joe', bij Hagoort of Van Dam. ("Was het boven de speelgoedwinkel?")

Als tiener maakte hij elke week hitlijstjes, nam heel veel favoriete songs op van Hilversum 3 en BBC Radio 1. "Nu werk ik nog steeds met lijstjes bij een grote pensioenuitvoerder in het midden van het land", aldus de geordende muziekliefhebber.

In 1980, 16 jaar oud, ging ik naar Bob Seger in de Rotterdamse AHOY en een jaar later zag hij op diezelfde locatie Bruce Springsteen van dichtbij. "De popmuziek heeft mij na die concertervaringen nooit meer los gelaten." Hans leest wekelijks de muziekmagazines 'Billboard' en 'Rolling Stone' om op de hoogte te blijven van de popactualiteiten. 

Hans bezocht ooit 'De Avondspits' en ontmoette daar Frits Spits en 'de Dikke Blomberg'. Ook werd hij door een vakantie een goede kennis van Leo Blokhuis, die landelijke bekendheid geniet als popkenner. Via Leo bezocht Hans de VARA-programma's 'Twee Meter Sessies' en 'For The Record', het radioprogramma dat Leo met Mart Smeets maakte. Meer dan eens souffleert hij Leo als het gaat om pure weetjes op het gebied van popmuziek.

Tot op de dag van vandaag volgt Hans de popmuziek op de voet. En blijft hij gewoon muziek kopen, nog altijd op CD. "Hopeloos ouderwets, ja, in deze tijd van Spotify en iTunes", lacht hij je toe. "CD's hebben vaak een leuk boekje met daarin achtergrondinformatie over de artiest, hetgeen de ware popliefhebber aanspreekt. Soms is het nog leuker om een box met CD’s  te kopen met daarin het verzameld werk, of de hoogtepunten van een artiest. Het maakt voor mij niet zoveel uit als je de muziek maar kan vasthouden en de muziek in een kast kan zetten".

De muziekblog die Hans alias De Muziekfreak maandelijks zal verzorgen voor inBoskoop zou kunnen gaan over een gevestigde naam in de popmuziek zoals Paul McCartney, maar bijvoorbeeld ook over Dennis Kolen, een Nederlandse singer/songwriter. Of Alison Krauss, een bluegrass artieste. Of zomaar een oude hit uit de jaren tachtig behandelen zoals 'Love Is A Battlefield' van Pat Benatar. In ieder geval zal de column ondersteund worden met een link naar de artiest of een videoclip van de song.

De muziekfreak hoopt u maandelijks te kunnen verrassen met goede muziek en wetenswaardigheden uit de popmuziek.

Reacties op: De Muziekfreak

 

Nieuws & Twitter