Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Wel nieuwe weg, niet door Zaanse Rietveld

12 november 2015 - 13:32  •  GroenLinks Alphen aan den Rijn  •  reacties

Wel nieuwe weg, niet door Zaanse Rietveld

Het bestuur van de provincie Zuid-Holland en de colleges van Alphen aan den Rijn en Waddinxveen heeft op basis van de uitkomsten van de planstudie N207 Zuid gekozen voor de Verlengde Bentwoudlaan om de Greenport Boskoop beter te ontsluiten. GroenLinks Alphen aan den Rijn heeft dubbele gevoelens over dit besluit.

 De verlengde Bentwoudlaan verbindt de Hoogeveenseweg in Boskoop met de toekomstige randweg Waddinxveen. Greenport Boskoop zal op deze manier met de A12 verbonden worden. GroenLinks raadslid Marijke Kottenhagen: ‘GroenLinks is tegen nieuwe wegen, maar dit is wel de minst schadelijke optie. Wij zullen constructief kritisch meedenken aan een duurzame uitwerking van dit plan.’ GroenLinks maakt zich wel zorgen om de doorloop in de kernen. We zien nog een aantal knelpunten, zoals de Zijde in Boskoop, en ook op de Traverse door Hazerswoude Dorp, waar het drukker kan worden door vrachtverkeer.   

Uiteraard is GroenLinks wel verheugd dat er geen weg door het Zaanse rietveld komt en ook geen rondweg langs Hazerswoude-Dorp. Deze beide opties zouden zeer veel schade toebrengen aan natuur en milieu

Fotograaf: Josh Walet