Politiek

« Vorige - Volgende »

Wethouder wacht op geld van Raad voor kinderboerderijen

28 juni 2019 - 13:27  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Wethouder wacht op geld van Raad voor kinderboerderijen

Wethouder Leo Maat maakt pas een nieuw voorstel met zekerheid voor de financiële toekomst van de drie Alphense kinderboerderijen als de gemeenteraad geld beschikbaar stelt. Zonder budget geen voorstel.

Na al het gedoe rond de eventuele sluiting van de kinderboerderij in het Bospark is wethouder Leo Maat bereid om deze open te houden. Daarmee gaat het plan van tafel om deze te vervangen door een gemeentelijke hertenkamp. Het plan was door de gemeente Alphen aan den Rijn bedacht, omdat Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) permanent geld tekort komt voor Bospark, Zegersloot en Boskoop. Door de sluiting van Bospark zou de subsidie voldoende moeten zijn voor Boskoop en Zegersloot. Inwoners, vrijwilligers en de Alphense politiek zijn het hier niet mee eens.

Uit de bespreking van dit onderwerp in een raadscommissievergadering eerder in juni bleek dat de gemeenteraad niet akkoord gaat met de sluiting van de kinderboerderij in het Bospark. De wethouder wil nu eerst een budget zien voordat hij met een nieuw plan komt. Ondertussen blijft hij in gesprek met de Alphense Kinderboerderijen.