Politiek

« Vorige - Volgende »

Nu geen extra verkeersmaatregelen Zijde

29 juni 2019 - 14:26  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Nu geen extra verkeersmaatregelen Zijde

De knelpunten voor fietsers en voetgangers op de Zijde in Boskoop worden na de zomer besproken in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Daarom weigert wethouder Kees van Velzen om nu extra maatregelen te nemen.

"We gaan nu geen wegmarkeringen opnieuw belijnen", zei Van Velzen in de gemeenteraadsvergadering van 27 juni. "We weten nu nog niet of er zebrapaden verplaatst worden of niet. Ik wil geen geld over de balk gooien door nu te belijnen."

De motie hierover van de SGP kreeg weinig steun van de gemeenteraad. De meeste raadsleden willen wachten tot er in september over alle mogelijke oplossingen is gesproken. Van Velzen wil bij die besprekingen ook de uitkomst van een onderzoek betrekken door de Provincie Zuid-Holland naar de verkeerssituatie rond de Hefbrug. De Provincie is eigenaar van de brug.

De wethouder meldde uitdrukkelijk dat het normale geplande onderhoud aan de Zijde gewoon doorgaat, maar dat er geen extra investeringen worden gedaan. En: "De Zijde staat niet in de top 10 van knelpunten binnen deze gemeente!"

Fotograaf: Alphens EV
Tags: zijde