Politiek

« Vorige - Volgende »

Gemeente heeft maar twee ambtenaren op economie

15 juli 2019 - 12:35  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Gemeente heeft maar twee ambtenaren op economie

Het belang van Economisch Development Board Alphen (EDBA) zit onder meer in adviezen die vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn zelf niet kunnen komen. De afdeling economie bestaat namelijk slechts uit twee medewerkers.

Wethouder economie, Gerard van As, heeft als het op economie aankomt weinig ondersteuning vanuit het ambtelijk apparaat. Om de Alphense economie vlot te trekken in en na de crisisjaren is dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van onder meer Alphense ondernemers.
Vanuit de zijde van ondernemingsvereniging VOA, indertijd onder aanvoering van voorzitter  John Vermeer, is dan ook het Economisch Actie Plan 2010-2013 gekomen. Dit is later hernoemd naar Economisch Actie Programma en zo ook opgenomen in het coalitieprogramma 2014-2018.

EDBA is opgericht om een aantal taken uit te voeren en om te functioneren als sparringpartner voor de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarom hadden ook vanaf het begin drie wethouders zitting in het platform.
Nu EDBA uitsluitend als adviesorgaan aan de slag gaat, zullen er geen wethouders meer deelnemen. EDBA adviseert aan het college van burgemeester en wethouders en daarmee ook aan de verantwoordelijke wethouder economie.

De adviezen die van EDBA worden verwacht vragen veel tijd en deskundigheid op verschillende sectoren. EDBA kan deze expertise wel leveren en de gemeentelijke afdeling niet. Daarvoor zijn twee ambtenaren gewoon te weinig menskracht.

Fotograaf: Alphens EV