Politiek

« Vorige - Volgende »

Eerste vergadering Provinciale Staten in nieuwe samenstelling

3 september 2019 - 15:08  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Eerste vergadering Provinciale Staten in nieuwe samenstelling

De Statenvergadering van woensdag 4 september is de eerste na de provinciale verkiezingen. Tijdens deze vergadering wordt het coalitieakkoord besproken en worden de gedeputeerden benoemd.

Het coalitieakkoord van de provincie Zuid-Holland is gesloten tussen VVD, SGP/CU, GroenLinks, PvdA en CDA. Deze brede coalitie wil vooral de aandacht richten op behoud van het Groene Hart als natuurgebied. Dat maakt het voor gemeente Alphen aan den Rijn moeilijker om voldoende woningen te bouwen. Tegelijkertijd zet de coalitie in op voldoende woningen en inlopen van de woningnood, vooral onder lagere inkomens.

Onder de gedeputeerden is Boskoper Floor Vermeulen (VVD). Vermeulen was ook tijdens de vorige periode gedeputeerde. In zijn portefeuille zit onder meer verkeer en vervoer. Dat is interessant voor de gemeente Alphen aan den Rijn, omdat Vermeulen de beroerde verkeerssituatie in het zuiden van de gemeente uit de eerste hand kent. Het gaat dan om de situatie in Hazerswoude-Dorp, de provinciale weg snijdt het dorp in tweeën, en om de situatie rond de Boskoopse Hefbrug. Daarnaast wordt het gebied veel gebruikt als sluiproute, bijvoorbeeld vanuit Zoetermeer en van en naar verschillende snelwegen.

Tijdens de Statenvergadering van 4 september worden de volgende gedeputeerden benoemd: Floor Vermeulen (VVD), Jeanette Baljeu (VVD), Willy de Zoete (SGP/CU), Berend Potjer (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Adri Bom-Lemstra (CDA). Peter van Waaij (VVD) uit Alphen aan den Rijn neemt de zetel van Vermeulen in.
De vergadering begint om 10.00 uur en is zowel live als via de webcast te volgen.

Op de foto: verkiezingsdebat in Theater Castellum Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Alphens EV