Politiek

« Vorige - Volgende »

Hefbrug in Boskoop blijft nog minimaal twee weken afgesloten

15 oktober 2019 - 15:58  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Hefbrug in Boskoop blijft nog minimaal twee weken afgesloten

De Hefbrug in Boskoop wordt momenteel verstevigd en gerepareerd. De plotselinge afsluiting van de brug zorgt voor veel overlast. Wethouder Kees van Velzen meldt dat hij prioriteit geeft aan een goede en snelle oplossing voor de inwoners van het dorp.

De inwoners en ondernemers in het dorp Boskoop hebben veel last van de plotselinge uitval van de hefbrug. Dat zegt wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook de scheepvaart over de Gouwe, de containerterminal in Alphen aan den Rijn en het hele kwekerijgebied ondervinden overlast en schade.
De optie om het beweegbare deel te verwijderen, zodat schepen kunnen doorvaren is afgewezen door de provincie. De torens van de brug zijn hiervoor niet stabiel genoeg.

"Ik geef prioriteit aan de inwoners", zegt Van Velzen beslist. "Hun belang staat hoger op de prioriteitenlijst dan het scheepvaartverkeer. Het hele dorp is onthand. Maar, veiligheid gaat voor alles." De wethouder begrijpt de commotie, want aangekondigde werkzaamheden daar kun je omheen plannen en deze onverwachte afsluiting niet. Van Velzen maakt zich hard voor zijn standpunt bij Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie en verantwoordelijk voor alle besluiten.

Vandaag of morgen wordt bekend of de werkzaamheden inderdaad over twee weken zijn afgerond. Dit hangt onder meer af van wat er eventueel nog meer wordt gevonden. De hefbrug in Boskoop heeft voor het laatst groot onderhoud gehad in 2015. De volgende beurt is gepland voor 2024.

Fotograaf: Josh Walet